Огляд далекобійного комплекту для берегового джигу восени

 Фото №1
 Фото №2
 Фото №3
 Фото №4
 Фото №5
 Фото №6
 Фото №7
 Фото №8
 Фото №9
 Фото №10

Так як нарешті нові вудлища Sawada XP та Sawada Light Rod вже з'явилися у продажу, сьогодні хочу зробити невеличкий огляд свого нового далекобійного комплекту для берегового джигу, з яким я провів вже достатньо часу на берегах могутнього Дніпра восени. Це вудлище Azura Sawada XP 99M в довжині 2.99 м та з тестом 8-28 грамм, котушка Azura Fortran XP 4000 та восьми жильний шнур Azura X Game. Це все новинки 2022 року від торгівельної марки Azura, щось вже з’явилось у продажі, а щось незабаром побачите на прилавках магазинів.


Котушку Fortran XP 4000 я використовую на риболовлі ще з осені 2021 року, вона пройшла багато рибалок на Канівському та Кременчуцькому водосховищах в роботі з вагами від 18 до 40 грам. Створювалась вона, як спеціальна «тягова», зі збільшеною головною парою та збільшеними зубцями головної пари на 30%, для використання в екстремальних умовах для ловлі на важкий джиг та твічінг. Котушка показала себе як зібрана, надійна, з тонко настроюваним фрикціоном та гарною укладкою. Для мене, великим плюсом є вуглепластиковий корпус, завдяки якому вона досить легка, але жорстка і надійна. При виборі катушки, я завжди кажу, чим вона легша, тим краще, але зі своїми навантаженнями має справлятись без проблем, таким себе і зарекомендував Fortran XP.


Вудлище Azura Sawada XP 99M відноситься до оновленої серії Sawada Second Generation і це лише одна модель з великого модельного ряду. Можу сказати, що для берегової ловлі довжина вудлища сильно вирішує і напряму впливає на дальність закиду, а на Дніпрі це напряму впливає, впіймаєте ви рибу чи ні, тобто чи докинете до риби. Після моделі 99М в довжині 2,99 м, навіть вудлища в 86 довжині (2,59 м) здаються досить короткими, м’яко кажучи - обрубками, з незвички, коли одразу береш в руки щось коротше, а це, погодьтеся, не такий вже й короткий спінінг. Для мене це також було деяким відкриттям, адже я сам весь час відловив спінінгами в довжині 2,4-2,6 м, але до хорошого швидко звикаєш. Бланк досить сухий і жорсткий, при цьому легкий і дзвінкий, контроль приманки на високому рівні, навіть на середніх та дальніх відстанях. Дуже сподобалась ручка, вона проста і зручна, як то кажуть, все геніальне - просто. Цілий день можна жбурляти грузки вагою у 20-28 грамів і рука не втомлюється, нічого не давить. 

По тесту - вудка досить делікатна, по низам нормально можна ловити вже від 10-12 граммів, але не забувайте про тонкий шнур, для максимальної чутливості. Для таких вагів, я б рекомендував би взагалі ставити 0,6, тоді ловити буде комфортно. По верхньому тесту 24-26 грамів+приманка 4’ якраз оптимальна вага, більше закидати можна, але силовим закидом вже не кинеш, треба трохи берегти бланк, та і якщо треба ловити на більші ваги, краще звернути увагу на Саваду до 36 грамів. 

Я б використовував більше цей спінінг під ловлю на 16 - 24 грами, тоді шнур оптимально використовувати #0,8-1 по японській класифікації, в залежності від умов (чим складніші умови - тим товще шнур)


Шнур я використовував 8 жильний, моделі Azura X Game (червоного кольору) та Safina 8x (зелений). В кожному випадку діаметр був 0,8 по Японії, трохи доводилось жертвувати надійністю, декілька разів обрізав приманку на бровці, але це давало максимально дальній закид без відстрілів, що дозволяло докидати до щук та судаків і заробити непоганий результат на риболовлі. Новинка Azura X Game дуже тихий, м’який, майже безшумний шнур з запасом міцності, дозволяє без проблем доставляти рибу на берег!


Ось такий невеликий огляд мого комплекту для берегової риболовлі, Azura радує нас гарними якісними новинками серед снастей, які роблять риболовлю комфортною і успішною! 


До зустрічі на водоймі!

Павло Рибак

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!