Northland Tungsten Short-Shank Jig: нова ефективна джиг головка на судака


Американська компания Northland® Fishing Tackle з гордістю представляє новинку 2023 року - вольфрамову джигову головку з коротким хвостовиком, "робочу конячку", яка обов’язково витіснить багато інших джигів у коробках для рибалок: виготовлена з екологічно чистого та важкого вольфраму, Tungsten Short-Shank Jig на 30% щільніша за традиційні свинцеві джиг головки.


Що це означає для рибалок? По-перше, вольфрам має чутливість, яка значно перевершує його свинцевий аналог. Вольфрамові джиг головки відображають усі нюанси дна та найменші поштовхи чи укуси риби, особливо в поєднанні з плетінкою (braid), флюорокарбоновим повідцем (fluorocarbon leader) і надшвидким спінінгом (extra-fast action spinning rod). Сама вольфрамова джиг головка стає своєрідним "ехолотом" - індикатором того, чи ловите ви на твердому чи м’якому дні, бур’янах, каменях чи піску: незалежно від того, ловите ви рибу на живу приманку (fishing live bait) чи м’який пластик (soft plastic), ви побачите, що нова Tungsten Short-Shank Jig є ​​справжнім дивом, завдяки його здатності передати кожен найтонший нюанс складу дна та найменший поштовх риби чи укус.

Нова джиг головка Northland Tungsten Short-Shank Jig також оснащена чіпким гачком преміум-класу Mustad Ultra Point із широким зазором (wide-gap hook) і подвійними фіксаторами для фіксації (dual hook keepers to lock) м’якого пластику або живої наживки (soft plastics or live bait), а червоні "Т" очі легко ідентифікують її як вольфрам і візуально "притягують" таких хижаків як судаки (walley), окуні (perch) та малороті окуні (smallmouth bass).


Northland Tungsten Short-Shank Jig трохи дорожчі за їх свинцеві еквіваленти, головним чином через вартість сировини та виробничих процесів. На відміну від свинцю, який можна формувати навколо гачка у величезних кількостях, екстремальні температури, необхідні для формування вольфраму, зроблять гачок крихким, якщо використовувати ті самі процеси - через це кожна вольфрамова головка формується окремо від гачка, а потім гачок преміум-класу Mustad приварюється на місце, щоб утворити міцний надійний джиг. І як тільки ви дізнаєтесь про чутливість і швидку риболовлю цих джигів, ціна зникне в порівнянні з перевагами лову риби.


Ще одна перевага Northland Tungsten Short-Shank Jig полягає в тому, що ви можете використовувати джиг меншого розміру для додаткової витонченості - порівняно зі свинцевими оснащеннями, вольфрамові оснащення на 7-грамові (1/4 унції) менші за об’ємом.


Команда Northland Team Pro та працьовитий гід Брайан "Брат" (Bro) Бросдал коментує: "Мені подобається робота нового Tungsten Short-Shank Jig: плоска головка рухається з боку в бік, коли ви його віджимаєте - це як Fire-Ball, але з рухомою головкою; швидко ловить рибу - вона міцно віджимається, тому ви можете визначити склад дна та відчути ці легкі укуси; важка для свого розміру і швидко опускається на дно; конструкція подвійного тримача гачка чудово підходить для утримання дорогої живої наживки або м’якого пластику - це також "вбивця" на швидких річках".



Bro додає: "Я ніколи не чіплю живу наживку просто в губи: з мінноу (minnow) я входжу в рот і виходжу за їхню голову, тому вони все ще виглядають природно, але їх важко відірвати; п’явок ( leeches) я зачеплюю прямо за присоску - трохи далі, ніж ви робите такелаж з живою наживкою, а потім підштовхаю її до (bait keeper) - після цього п’явка витягується і ви можете її кидати. Tungsten Short-Shank Jig чудово підходить для вертикальної риболовлі (vertical fishing) або кидання (pitching). Під час сильного вітру важчий вольфрам тримає вашу волосінь прямішою".



Про свої улюблені кольори Брайан додає: "Колір залежить від прозорості води. Для чистих вод мені подобаються Parrot, Glo Moonlight з блакитним відтінком і Glo Watermelon. Для фарбованої води я тяжію до будь-якого з рожевим і білим, Parrot і Gold Shiner. Я встановлюю синьо-білий Glo Moonlight на волосіні моїх клієнтів-гідів і зазвичай експериментую з іншими кольорами, але Glow Moonlight завжди виходить незалежно від того, де я рибалю".



Що стосується вудилища, котушки та волосіні, налаштованих для ефективної ловлі на нові Northland Tungsten Short-Shank Jig, Брайан ніколи не обходиться без флюорокарбону. "Під час вертикального лову флюор допомагає тримати наживку ідеально вгорі та внизу під човном. Для всього іншого я використовую суперліній і флюорокарбоновий повідець - як правило, 4.5-кілограмову (10-фунтову) головну волосінь і відрізок від трьох до чотирьох футів 3.6-кілограмового або 4.5-кілограмового (10-фунтового) флюорокарбонового повідця. Для закріплення приманки я використовую вузол Palomar або Improved Clinch - вони зав’язуються швидше, коли в човні вітряно. Щоб прикріпити плетінку до флюорокарбонового повідця, я використовую Double-Uni поверх вузла Alberto, тому що їх легше зав’язати під час вітру на воді".



Нові Tungsten Short-Shank Jig доступні у 3-х розмірах: 3.5 грама (1/8 унції), 7 грам (1/4 унції), 10.6 грам (3/8 унції) з розміром гачків 1/0, 2/0, 3/0 відповідно, 8-ми кольорах: Sunrise, Bubblegum, Gold Shiner, Parakeet, Parrot, Firetiger, Glo Watermelon, Glo Moonlight, за рекомендованою роздрібною ціною в США $6.99.



Підібрати необхідне оснащення для риболовлі та придбати джиг головки ви можете відвідав рибацький магазин Rybalka.ua.

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!